söndag 20 mars 2011

Igår fyllde Astrid&Alice ett år.

Som historia, alltså. Själva står de ju i begrepp att fylla 60.
Innan Bos död planerade de ju att fira 60 års-dagen på favorithotellet Tropic i Side i Turkiet. Resan var redan bokad och betald via Vings hemsida.
De hade bott på hotell Tropic i Side varje år sedan de fyllde 40. Det var så bra på Tropic. Det var bara att gå över vägen så var man nere på stranden, där det stod gratis solstolar för hotellets gäster. Kaffet smakade åtminstone nästan som i Sverige och i augusti var det alltid kräftskiva. Det gick att få köttbullar i all inclusive-buffén.
Astrid&Alice älskade att ligga i solstolarna i sina rosaglittriga stringbikinis medan Bo och Bengt smorde in dem på ryggen med sololja. Bo och Bengt älskade att smörja in dem med sololja.
Ibland läste de en Barbara Cartland roman. Astrid&Alice, alltså. Bo och Bengt läste Henning Mankell. Ibland köpte de massage av de där massörerna som gick omkring på stranden.
Den första dagen gick de alltid till ett Hamam – ett turkiskt bad, för om man blev tvättad på ett turkiskt bad innan man började sola så höll sig solbrännan alltid mycket längre. Mellan behandlingarna satt de i däckstolar med gröna ansiktsmasker i ansiktet alla fyra och drack gräddrinkar som såg precis ut som ansiktsmaskerna...Bo brukade alltid påpeka detta och de brukade alltid skratta åt det.
På kvällarna klädde Astrid&Alice upp sig i något glittrigt och fransigt och de gick tillsammans till buffén som var uppdukad på restaurangdäcket så att man hade utsikt ut över havet när man satt och åt. Ibland var det grillkväll och då stod den tjocke Ömer bakom grillen. När Astrid&Alice och Bo och Bengt kom fram till grillen viftade Ömer alltid med grillspaden och hojtade:
”Tjena, tjejer och killar!” på svenska.
En gång i veckan kom Stefan Karlsson dit med sin keyboard och då blev det dans. Då tog Astrid&Alice på sig sina bästa, allra glittrigaste klänningar och dansade cheek to cheek med Bo och Bengt till Strangers in the night.
Det var verkligen underbart att vara på semester i Side!

Men hur skulle det bli det här året? Själva födelsedagsåret.
Skulle Bengt verkligen hinna smörja både Astrid och Alice på ryggen med sololja?
Vem skulle påpeka att drinken liknade en ansiktsmask?
Skulle Henning Mankell hinna komma ut med någon ny roman?
Och skulle Sven Karlsson spela Strangers in the night tillräckligt många gånger så att Bengt skulle hinna dansa check to check med dem båda?
Ja, det är frågan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar