torsdag 9 september 2010

ToyTiger

Nej, de talade aldrig med varandra om den där sommaren när de var 18 år. Och den snart 60-åriga Astrid skulle aldrig, aldrig någonsin, berätta för Alice att hon inte alls sitter vid köksbordet på sina lediga morgnar, röker och löser korsord i tidningen Lätta kryss.
Istället sitter hon vid datorn i det som Bo kallar för sitt "kontor".
Istället för att vara Astrid med cigarett, morgonkaffe och korsord är hon sexiga ToyTiger i ett chattrum på nätet. Astrid älskar sina lediga morgnar. Då rinner det som någon slags okynnig elektricitet i hennes ådror.
Hon vet inte vad som är bäst, vad som gör henne mest upphetsad: rollen som ToyTiger och konversationerna i chatten eller detta att ingen annan vet vad hon gör. Ingen annan människa. Inte Bo eller Bengt. Inte Alice. Framför allt inte Alice.
Ingen av dem hon chattar med vet att hon egentligen är en del av Astrid&Alice. De tror att hon är en tjusig tjugofemåring, rödhårig och ständigt omkringglidande i sitt sovrum iklädd ett tigerrandigt raffset.
Astrid snyter sig i en begagnad cleanex  och drar den rosa, urtvättade frotémorgonrocken tätare omkring sig. Hennes torra, gråa hår spretar åt alla håll när hon böjer sig över tangentbordet och låter ToyTiger rulla över från rygg till mage där hon ligger på sin vinröda divan och suger lite behagfullt på ett valmanikurerat finger medan hon tänker ut vad hon ska skriva på sin tigerrandiga laptop. Bo:s stora harv till dator surrar och brummar, annars är det bara Astrids ivriga hamrande på tangentbordet som hörs.
Korsorden ska hon lösa blixtsnabbt på bussen på väg till jobbet i morgon. Det är tur att de är så lätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar