söndag 17 oktober 2010

Tromb

Så händer det plötsligt. Det är en tisdag under lunchen.


Astrid har bestämt sig för att nu ska det ske.Hon har kommit till den avgörande punkten. Nu ska hon köpa det där tunna, tigerrandiga rafsetet som hon påstår att hon har på sig när hon är ToyTiger. Det är det första klädesplagg hon någonsin har köpt utan Alice, det första klädesplagg som hon kommer att äga som inte också finns i Alices garderob.

"Hända vad som hända vill" tänker hon.

I samma ögonblick som Astrid öppnar dörren till den exklusiva underklädesbutiken på Storgatan i Vinge, rafsar Alice åt sig korsordstidningen Lätta Kryss från fönsterbrädet och slänger den i soppåsen under diskbänken. Struntar i pappersinsamling och allt och bara knölar ner den i så djupt och så långt ned i påsen som den kan komma, den förbannade botgöringsblaskan. I morgon ska hon köpa tidningen Svåra Krys i Pressbyrån. Hon ska inte säga något om det till någon, inte göra någon överenskommelse med Astrid men hon ska låta den ligga framme, väl synligt på fönsterbrädet, som en markering.

I samma ögonblick som Astrid stiger in i den exklusiva underklädesbutiken på Storgatan och Alice knölar ner korsordstidningen i soppåsen monterar Bengt en toalettstol i ett badrum på västra sidan av Vinge. Det hugger till i korsryggen när han reser sig upp och han knider det onda med baksidan av handen och ojar sig lite sådär som han brukar.

I samma stund som Astrid stiger in i den exklusiva underklädesbutiken på Storgatan, Alice knölar ner korsordstidningen Lätta Kryss i soporna och Bengt gnider sin onda rygg reser sig Bo från ett badrumsgolv i östra änden av Vinge. Han känner en plötslig och mycket stark smärta i bröstet. Han hinner inte ens lyfta handen mot hjärtat innan han är död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar