onsdag 27 oktober 2010

Posttromb II

"Jag dödade honom!"
Ska Alice tänka många gånger sedan. Bengt hade ringt och berättat det för henne bara någon timme efter att det hade hänt och hon hade vetat det genast. När hon lagt på luren hade hon gått direkt till diskbänken och plockat upp den ihopknycklade korsordstidningen lätta kryss ur soppåsen. Hon hade torkat av den resterna från en gammal brun banan som hon hade slängt strax innan tidningen. Hon hade noga plockat bort varenda lite smula av den bruna bananen.
"Detta är priset för att byta korsordstidning efter 30 år. Detta är vad det kostar. Herregud, vad hade hänt om jag verkligen hade köpt den andra tidningen!"
Sedan hade hon satt sig vid köksbordet och försökt att släta ut sidorna. Som om hon kunde göra Bo levande igen och balansen återställd genom att, med sina händer stryka ut vecken i tidningssidorna, som hade uppstått när hon knölade ned den i den bruna bananen för bara någon timme sedan. Det var svårt att få pappret slätt, det hade blivit djupa veck och rynkor. Men hon var beredd att sitta där så länge det behövdes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar